Signal עקפה את וואטסאפ – כשמוניטין אחד מתרסק השני ממריא!

למידע נוסף השאירו פרטים 👇

הכירו את אפליקציית סיגנל לשליחת הודעות מסנג'ר מאובטחות גם אפליקצייה וגם גרסת ווב למחשב להורדה

משתמשי וואטסאפ נוהרים אל אפליקציית Signal המעבירה מסרים ומדיה בצורה מיידיית, בטוחה ומוצפנת.

בעוד Signal (סיגנאל) דוגלת בפרטיות מלאה למשתמשי היישומון, בוואטסאפ החליטו לשתף את המידע הרב שנצבר על המשתמשים עם פייסבוק למטרות שונות ובראשם רווח כלכלי – משתמשי וואטסאפ לא קיבלו זאת בהבנה.
מה עושה אפליקציית Signal? למה משתמשי וואטסאפ רבים עוברים לסיגנאל? והאם כדאי להמשיך להשתמש בוואטסאפ? כל הפרטים כאן!

סיגנאל (Signal) מאותת כבר שנים

אפליקציית סיגנאל (Signal) היא אפליקציית קוד פתוח חינמית ששוחררה בשנת 2014 והושקה באופן רשמי לכלל המשתמשים בשנת 2018 עם גיוס ראשוני של 50 מיליון דולר.
האפליקציה מאפשרת להעביר מסרים בצורה מוצפנת ומאובטחת.
בדומה למסנג'ר בפייסבוק או אפליקציית וואטסאפ, גם בסיגנאל מאפשרים העברת מסרים מיידיים: טקסט, תמונות, סרטונים, קטעי קול ומסמכים.

אפליקציית סיגנאל זמינה להורדה בכל המכשירים החכמים (חנות גוגל או אפל), ניתן להפעיל מכל מכשיר סמארטפון ואף דרך דפדפן המחשב, הדבר מאפשר זמינות זהה ותחרות ברורה אל מול אפליקציות המסרים המתחרות.
כבר לפני מספר שנים סיגנאל מוצבה מבחינת מוניטין כאפליקציית שליחת ההודעות המאובטחת ביותר מבין אפליקציות המסרים השונות.
ההתחברות לסיגנאל מבוצעת באמצעות מספר הטלפון הנייד של המשתמשים, כל שיחה מוצפנת ומאובטחת מקצה לקצה. משתמשי האפליקציה יכולים לבצע אימות זהות אנשי הקשר שלהם ותקינות הנתונים בעצמם.

אפליקציית סיגנאל פותחה על-ידי קרן signal, קרן סיגנאל (קרן ללא מטרות רווח) דוגלת באבטחת מידע ושימוש בקוד פתוח עבור המשתמשים.
ביסוס תחת ארגון ערכי ללא כוונות רווח והכרה כאפליקציה מאובטחת אל מול ביקורות הגנת המידע כנגד פייסבוק ווואטסאפ הובילה מומחי אבטחה ואישים רבים כדוגמת מנכ"ל טסלה והמייסד של SpaceX, אילן מאסק, להשתמש ולהניע למעבר אל שירותי היישומון.

2021 בסימן אפליקציית Signal – המשתמשים נוהרים לסיגנאל

למרות שלל האפשרויות הדומות למרבית אפליקציות המסרים, המוני המשתמשים בעולם עדיין המשיכו להשתמש בשירותי האפליקציות המתחרות
ובראשן וואטסאפ (WhatsApp) שנמצאת בבעלות פייסבוק.

מבין האיתותים הרבים של סיגנאל במהלך השנים, דווקא טעות שיווקית של פייסבוק היא ששינתה את המגמה והעלאתה את סיגנאל מעל לוואטסאפ בטבלת ההורדות.

בתחילת ינואר 2021 בפייסבוק הודיעו לכל משתמשי וואטסאפ (מלבד המשתמשים באיחוד האירופאי) כי תנאי המדיניות משתנים באופן משמעותי, משתמשים שלא יאשרו את תנאי המדיניות החדשים לא יוכלו לעשות שימוש באפליקציה.
תגובה זו לא הגיעה בהבנה כמו עדכון גרסה פשוט או תנאי מדיניות כלליים,
משתמשים רבים החליטו לתת הזדמנות לאפליקציות מסרים אחרות והאפליקציה הנפוצה במהפך הביקוש היא סיגנאל המאובטחת.

נכון לאמצע ינואר  Signalקפצה אל המקום הראשון באפליקציות החינמיות במספר רב של מדניות (ארה"ב, הודו, צרפתי, אנגליה ועוד) בקרב משתמשי אנדרואיד ו-iOS ובישראל אף ממקומות במקום השני כאשר אפליקציית וואטסאפ הידרדרה אל המקום הרביעי.
אושיות רבות בארץ ובעולם מעודדות משתמשים רבים להיפרד מאפליקציית סיגנאל,
מלבד אילון מאסק שגרם לנהירה המונית לכיוון סיגנאל,
גם מייסד וואטסאפ (שעזב את החברה בעקבות השינויים הצפויים), בריאן אקטון, נאבק נגד השינויים ומעודד את משתמשי האפליקציה אותה ייסד לעבור ל Signal.

הביקוש לאפליקציית Signal הואץ תוך מספר ימים בודדים
ומאז מככב בראש דירוגי ההורדות בחנויות האפליקציות של גוגל ואפל.
בסיגנאל מסרו כי הזינוק החד במספר המשתמשים החדשים הוביל לעיכובים זמניים באפליקציה ואימות המשתמשים. 

השינוי בוואטסאפ: אישור שיתוף מידע עם פייסבוק, מה לגבי הגנת המידע?

על אף שלא מדובר בהפתעה גדולה לגורמים רבים המכירים את החתירה של פייסבוק לאיסוף מידע רב ככל הניתן על המשתמשים, שינוי המדיניות שפייסבוק ביצעו באפליקציית וואטסאפ שבבעלותם נחשב לא פחות מקיצוני – החל מ 8 בפברואר 2021, מלבד משתמשים בגבולות הגוש האירופאי המוגדר, כל משתמשי וואטסאפ חייבים לאשר שיתוף מידע מלא עם שירותי פייסבוק.
אם אינכם מסכימים לתנאים החדשים, בשלב זה ניתן ללחוץ על אפשרות "לא כרגע", אך בהתאם להערכות אפשרות זו תוחלף בבחירה: אישור התנאים או הפסקת השימוש בוואטסאפ.
בהתאם לחוק הגנת המידע והנתונים האירופאי (GDPR) והקנסות הכבדים שמוטלים על כל גוף מפר, נראה שבפייסבוק עתידים לנקוט משנה זהירות כדי לא להפר את הרגולציה החדשה.

חשוב לזכור ששיחות הצ'אט של וואטסאפ מוצפנות,
לפייסבוק לא אמורה להיות גישה לכל התכתבות שלכם.

למרות הצפנת השיחות כל שאר ההיבטים של וואטסאפ אינם מוצפנים ולכן החל מפברואר וואטסאפ תוכל להעביר לפייסבוק מידע על האנשים שאיתם שוחחתם, שמות הקבוצות בהם אתם חברים, מתי שוחחתם עם כל אדם (יום ושעה), מיקומים, התפלגות שעות השימוש ועוד.
מלבד המידע מוואטסאפ עליכם לזכור שלאפליקציית פייסבוק גישה לאנשי הקשר שלכם ומדדי שימוש רבים באפליקציית עצמה, יחד עם מידניות השימוש החדשה של וואטסאפ ניתן להבין מדוע מיליוני אנשים ברחבי העולם החלו לנדוד לסיגנאל, טלגרם ואפליקציות מסרים נוספות.
המטרה העיקרית היא לאפשר לפייסבוק לשדרג במקסימום האפשרי מבחינת החוק את מערך הפרסומות שלה בעבור עסקים ואנשי ציבור.

מוניטין וואטסאפ נפגע בעיניי המשתמשים, כיצד ניתן לתקן זאת?

למרות שוואטסאפ עדיין נחשבת לאפליקציה הנפוצה ביותר בעולם, שינוי המדיניות האחרון שלה הגיע בעיתוי בעייתי ובתקופת מגפת הקורונה בה רבים מאיתנו מתעמקים בכל נושא קטן עד גדול ושיתוף מידע רב אודותינו נחשב בקרב רבים מהמשתמשים כדבר מהותי.
וואטסאפ כוללות הודעות מוצפנות ונחשבת אפליקציה בטוחה, שינוי המדיניות האחרון פגע במוניטין של החברה ופתיחת שנת 2021 לא יכלה להיות גרועה יותר.

מלבד ביקורות רבות ברשת, שינוי המדיניות של וואטסאפ הוביל גם לאקטים ישירים מצד משתמשים רבים שבחרו להתקין במקביל אפליקציות שונות או למחוק לחלוטין את וואטסאפ, כאשר שוק אפליקציות המסרים מציע חלופות רבות והמוניטין של Signal שופר באופן משמעותי בקרב ההמונים על חשבונה של המקבילה הוותיקה וואטסאפ.
בפייסבוק חייבים לקחת ברצינות את מגמת הביקורת ועזיבת משתמשי וואטסאפ, עליהם להכין תוכנית לשיקום המוניטין של וואטסאפ שהפך תוך מספר ימים ממוניטין חיובי כאפליקציה ידידותית ומוצפנת לאפליקציה המעבירה מידע רב על המשתמשים.

האם בוואטסאפ צריכים לחשוש מסיגנאל?

לא מדובר בקמפיין מתוזמר וממומן, Signal עקפה את וואטסאפ עקב המענה לצורך ובהתאם למגמה – המגמה העכשווית היא לפגוע כמה שפחות בפרטיות המשתמשים ולנצל את המידע בצורה יעילה וזהירה, שינוי קיצוני בתקופה רגישה פגע באופן מובהק בוואטסאפ.
בנוסף לאפליקציית סיגנאל גם אפליקציית טלגרם מבוקשת מאוד, טלגרם ידועה בתור אפליקציית השומרת על פרטיות המשתמשים ובעלת אפשרות לשמירה על אנונימיות.
שילוב של נסיקת סיגנאל והעלייה העקבית של טלגרם לא עושה חיים קלים לוואטסאפ,
הפגיעה במוניטין העסקי והציבורי של וואטסאפ הופכים את ענף אפליקציות העברת המסרים לתוסס ומאתגר במיוחד.


בוואטסאפ משתמשים בגילאי יסודי ועד הגיל השלישי וכן האפליקציה מאפשרת לחברות ועסקים רבים לנהל העברת מסרים בצורה מתקדמת, למרות זאת, ללא ניהול מוניטין גלובלי בתכנית שיווקית חכמה ומושקעת שתחזיר את אמון המשתמשים – בוואטסאפ יאלצו להיפרד ממשתמשים רבים ואולי אף יאבדו את הבכורה לצמיתות.

שאלות נפוצות

בדומה לוואטסאפ, אפליקציית סיגנאל מאפשרת למשתמשים להעביר מסרים ומדיה ברמת פרטיות והצפנה גבוהה.

משמעות אישור המדיניות החדשה של וואטסאפ היא העברת מידע לא מוצפן לפייסבוק (החל מפברואר 2021)

אפליקציית Signal נתפסת בעיני משתמשים רבים כאפליקציית מסרים השומרת על פרטיותם ברמה גבוהה.

נכון לינואר 2021 סיגנאל עקפה את וואטסאפ בטבלת ההורדות, אך לוואטסאפ עדיין כוח משמעותי.

בהחלט כן. העובדה שמידע אישי יעבור לפייסבוק פוגע במוניטין הסודיות שנשמר בוואטאפ, בעקבות כך משתמשים רבים פגועים או מאוכזבים מאפליקציית המסרים ומחפשים חלופה אפשרית

לקבלת הצעת מחיר מותאמת אישית נא להשאיר פרטים 👇

 

 

📣 ניהול מוניטין: המפתח להצלחה שלך ברשת 📱
מתוך פודקאסט יזמות דיגיטלית – פרק 7 – לירון קטלן מארח את עשהאל דרייר בשיחה על SEO ויזמות דיגיטלית

בעידן הדיגיטלי של היום, המוניטין שלך בגוגל וברשתות החברתיות חשוב כמו הזהות שלך בעולם האמיתי. אנשים מחפשים אותך, את העסק שלך או את המותג שלך – ומה שהם מוצאים משפיע ישירות על החלטותיהם לעבוד איתך, לרכוש ממך או לשתף איתך פעולה.
🔎 אז מה זה בעצם ניהול מוניטין?
ניהול מוניטין הוא תהליך מקצועי שמטרתו להדחיק אזכורים שליליים, למתג אותך בצורה חיובית ולהבטיח שהמידע שמוצג עליך בגוגל ובמדיות החברתיות תואם את הערכים והאיכויות האמיתיות שלך.
✅ למה זה חשוב?
1️⃣ רושם ראשוני: 92% מהגולשים בודקים בגוגל לפני קבלת החלטה. איזכור שלילי יכול לשנות את דעתם.
2️⃣ אמון: מיתוג חיובי בונה אמון ומשדר מקצועיות ואמינות.
3️⃣ שליטה בתדמית: אתה מחזיר לעצמך את השליטה במה שאומרים עליך ברשת.
✨ מה אנחנו מציעים?
⚡ הדחקת אזכורים שליליים מהעמודים הראשונים בגוגל
⚡ יצירת תכנים חיוביים שמחמיאים לעסק ולמותג שלך
⚡ חיזוק נוכחות במדיה החברתית וביקורות חיוביות
⚡ ליווי אישי וצמוד לאורך כל הדרך
💡 אל תחכה שהמוניטין שלך ייפגע!
צור קשר עכשיו ותן לנו לעזור לך להציג את הגרסה הכי טובה שלך ברשת.
📩 שלחו הודעה לפרטים נוספים

Posted by ‎ניהול מוניטין באינטרנט – הדחקת אזכורים שליליים‎ on Wednesday, November 27, 2024

לחזור למשהו ספציפי?

לשפר את התדמית זה לא מותרות - זה חובה!

error: תוכן זה מוגן !!
לירון קטלן

בא לך להיות הכי טוב בגוגל?
זה בסך הכל מרחק של קליק אחד👇